Ayrıca martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,80 artarak 27 milyon 206 bin 787 megavatsaat oldu.
Yüzde 8,56'sı doğal gaz ve yüzde 3,89'u jeotermal santrallerinden yapıldı. Faturalanan elektrik tüketim miktarı ise aynı dönemde yüzde 3,86 artarak 23 milyon 284 bin 375 megavatsaat olarak gerçekleşti. İlk bilgilerde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) mart ayına ilişkin "Elektrik Piyasası Sektör Raporu"na göre vurgusu öne çıktı.
Tüketici sayısı ve kurulu güç arttı.
Sanayi tüketicilerinin sayısında yüzde 0,40. Ayrıca kamu ve özel hizmetler sektörü ve diğer tüketicilerin sayısında yüzde 2,45 ve tarımsal faaliyet tüketicileri sayısında yüzde 1,55 artış görüldü. Türkiye'nin lisanslı elektrik kurulu gücü de bu dönemde yüzde 2,80 artarak 100 bin 498 megavat oldu.
Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,6 artış kaydettiği paylaşıldı. İlk bilgilerde Kurulu gücün yaklaşık yüzde 24,49'unu doğal gaz vurgusu öne çıktı.