Savunmasında İmamoğlu'nu seçilmesinden sonra annesi vasıtası ile gördüğünü dün de duruşma salonunda ikinci defa gördüğünü söylemişti. Silivri'de görülen "casusluk" davasının ikinci duruşması görülüyor.

Gazeteci Merdan Yanardağ ve Hüseyin Gün hakkında açılan ‘casusluk' davasının ikinci gün duruşması ilk duruşması bugün Silivri'de görülmeye devam ediyor. İlk bilgilerde Tutuklu gazeteci Merdan Yanardağ savunmasında "Bu davanın temeli siyasal gerekçelere dayalıdır. Bu sürecin sonunda Silivri'den Türkiye'ye bir cumhurbaşkanı çıkacak" dedi. Tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu vurgusu öne çıktı.

Dünkü duruşma Hüseyin Gün'ün savunması ile başlamıştı. Buna paralel olarak fETÖ ile mücadele için devlet adına yurtdışında görev yaptığını ve bu konuda da kendisine eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın devlet adına yetki belgesi verdiğini belirtip bu belgeyi de mahkemeye sundu.

Gün'ün savunmasını tamamlamasının ardından mahkeme başkanı ile Necati Özkan'ın çapraz sorgusu yapıldı. Ayrıca İmamoğlu'nun savunmalarını yapmasının ardından bugünkü duruşma tutuklu gazeteci Merdan Yanardağ'ın savunması ile başladı.

İdeolojik ön yargılarla hazırlanmış bir iddianameyle karşı karşıyayız. İlk bilgilerde davanın siyasi olduğunun iddianameden anlaşıldığını ve Silivri'den Türkiye'ye bir cumhurbaşkanı çıkacağını dile getirdi. Siyasal bir iddianameyle vurgusu öne çıktı.

İddianamenin altındaki imza dönemin Başsavcı Vekili Can Tuncay. Ben yayın yapıyorum, gazeteciyim; biraz da casusluk yapayım demişim iddianameye göre.