Dubai Al Maktoum Uluslararası Havalimanı'na yeni mühendislik kompleksinin temelini attı. 5,1 milyar dolarlık yatırım yapılan projede dünyanın en modern ve en gelişmiş bakım. Ayrıca onarım ve revizyon (MRO) tesislerinden biri olacak.
Proje danışmanlığını ise Artelia üstleniyor. İlk bilgilerde Aynı anda 28 geniş gövdeli uçağa hizmet verebilecek. Emirates'in yeni mühendislik tesisi vurgusu öne çıktı.
Dubai Al Maktoum Uluslararası Havalimanı yapılacak dev hangar kompleksi ve dünyanın en büyük iniş takımı atölyelerinden biriyle dikkat çekiyor. Buna paralel olarak Emirates ve Dubai'nin küresel havacılık kapasitesi ve altyapısındaki liderliğini daha da pekiştirmesi hedefleniyor.
Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.
Yüksek standartlarda ve verimli bir inşaat süreci yürütmeyi hedeflediklerini dile getirdi. İlk bilgilerde Emirates İcra Kurulu Başkanı Khalifa Al Zaffin ise projeyle ilgili değerlendirmesinde vurgusu öne çıktı.
Dubai South'taki yeni Emirates mühendislik tesisi toplam 1,1 milyon metrekarelik alana yayılacak. Hacim bakımından dünyanın en büyük yapılarından biri olacak tesis. Buna paralel olarak aynı zamanda Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) bölgesinin en büyük çelik konstrüksiyonlu yapısı olma özelliğini taşıyacak.