Çocuklara çevre bilinci aşılamayı hedefleyen İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı. Ayrıca çocuklara çevre bilinci ve sıfır atık eğitimi verildi.
Geri dönüşümü hayatının bir parçası haline getirmiş bireyler olarak yetişmesine katkı sunmak amacıyla Festival boyunca çocuklara yönelik "Sıfır Atık Eğitimi" verdi. İlk bilgilerde dASEV ve 24+4 Psikolojik Danışmanlık Merkezi iş birliğiyle düzenlenen Adana Çocuk Festivali'nde vurgusu öne çıktı.
Eğitimin ardından düzenlenen "Atıklardan Etkinlikler" ve "Geri Dönüşüm Temalı Boyama" atölyeleri büyük ilgi gördü. Buna paralel olarak plastik ve karton gibi atık materyalleri kullanarak kendi oyuncaklarını ve sanat eserlerini tasarladı.
Böylece çocuklarımız atıkların birer çöp değil. Ayrıca dönüştürülebilir birer değer olduğunu deneyimleyerek öğrendi. Standı Başkan Zeydan Karalar ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer de ziyaret etti.