İran'da Hristiyan olduğu gerekçesiyle baskı gördüğünü kaydederek Türkiye'ye sığınan, Eskişehir. vukatı Döndü Kurşunoğlu, iş kazası soruşturması ile ölüm dosyasının birleştirilmesi talebinde bulunacaklarını belirterek aktarımında "Müvekkilim şüphe götürmeyecek şekilde adım adım ölüme sürüklenmiştir" sözleri öne çıktı.
Mahdian'ı yerde hareketsiz halde buldu. İlk bilgilerde İranlı mülteci işçi Seyedmahdi Mahdian vurgusu öne çıktı.
Olay kayıtlara "şüpheli ölüm" olarak geçti. Mahdian'ın cenazesi, İran'dan gelen ailesinin katılımıyla Eskişehir'de toprağa verildi.
Yaklaşık 10 yıldır Eskişehir'de yaşayan ve bir çocuk babası olan Mahdian'ın. Ayrıca kırbaç cezası aldığı ve daha ağır yaptırımlarla karşılaşma riski nedeniyle Türkiye'ye sığındığı öğrenildi. Türkiye'ye geldikten sonra uluslararası koruma başvurusu yapan Mahdian'ın talebi reddedildi.
30 Temmuz 2025'te Eskişehir'de çalıştığı inşaatta geçirdiği iş kazasıyla başladığını dile getirdi. İlk bilgilerde Ret kararına yaptığı itiraz ise Bursa Bölge İdare Mahkemesi'nde değerlendirme aşamasındaydı. Mahdian'ın avukatı Döndü Kurşunoğlu vurgusu öne çıktı.
ST Makine adlı firmanın inşaatında. Buna paralel olarak kazanın ardından yürüme yetisini büyük ölçüde kaybederek yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdürdüğünü dile getirdi.