Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki askeri sanayi tesisleri ve komuta merkezlerine yönelik sistematik saldırılar düzenleneceğini duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump'ın "Bitireceğim" dediği Ukrayne-Rusya savaşı alevleniyor.

Ukrayna ile devam eden savaşta tansiyonu yükseltecek yeni bir açıklamada bulundu. İlk bilgilerde Açıklamada yabancı ülke vatandaşlarına kenti terk etme. Rusya Dışişleri Bakanlığı vurgusu öne çıktı.

Kiev'de bulunan askeri sanayi tesisleri ile karar alma ve komuta merkezlerinin hedef alınacağını duyurdu. Buna paralel olarak Ukrayna ordusunun 22 Mayıs'ta Luhansk bölgesindeki Starobelsk kentinde bulunan bir meslek kolejine insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediği hatırlatıldı.

Söz konusu saldırının ardından yeni askeri adımlar atılacağını dile getirdi. Ayrıca özellikle insansız hava araçlarının NATO uzmanlarının katkısıyla kullanıldığını iddia etti.

Karar alma mekanizmaları ve komuta merkezlerinin de hedef listesinde bulunduğunu paylaştı. İlk bilgilerde bu gelişmelerin ardından Kiev'de İHA üretim ve koordinasyon merkezlerinin hedef alınacağı ifade edildi. Bakanlık ayrıca saldırıların yalnızca askeri üretim alanlarıyla sınırlı kalmayacağını vurgusu öne çıktı.

Kiev'de bulunan yabancı ülke vatandaşları. Buna paralel olarak diplomatik misyon çalışanları ve uluslararası kuruluş temsilcilerine kenti terk etmeleri çağrısı yapıldı. Ukrayna vatandaşlarına da askeri tesisler ve yönetim binalarından uzak durmaları yönünde uyarıda bulunuldu.