Ayrıca Uluslararası Ticaret Mahkemesi nin Başkan Donald Trump ın 122. Madde kapsamında uygulamaya koyduğu küresel gümrük tarifelerine ilişkin kararını geçici olarak durdurdu.

Nihai karar verilene kadar yürürlükte kalmasının önü açılmış oldu. İlk bilgilerde Başkent Washington daki Federal Temyiz Mahkemesi vurgusu öne çıktı.

New York taki Uluslararası Ticaret Mahkemesi. Buna paralel olarak 20 Şubat 2026 tarihli Temel Uluslararası Ödemeler Sorunlarını Ele Almak Amacıyla Geçici İthalat Ek Vergisi Uygulanması başlıklı başkanlık bildirisinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle geçersiz sayıldığı belirtilmişti.

Washington eyaleti ile Burlap and Barrel ve Basic Fun şirketleri dahil üç ithalatçı için söz konusu bildirinin uygulanmasının durdurulmasına hükmedilmişti. Ayrıca davacıların 122. Madde kapsamında ödediği gümrük vergilerinin yasal faiziyle birlikte iade edilmesine karar vermişti.

Trump yönetimi ise 8 Mayıs ta Uluslararası Ticaret Mahkemesi nin kararına itiraz ederek Federal Temyiz Mahkemesi ne başvurmuştu. Sitemizdeki veriler Foreks tarafından sağlanmaktadır.

Buna paralel olarak nYMEX VE S&P verileri 10 dakika gecikmeli verilmektedir. © 2026 Kayıtlı Elektronik Posta Adresi: cgorsel@hs03.kep.tr.