• USD  34,28
  • EURO  37,18
  • BORSA  8.828,79
  • ALTIN  3.005,56
SON DAKİKA

Abdüllatif Şener’den Metiner’e fıkralı gönderme: Erdoğan canlı ama taze değil

Abdüllatif Şener’den Metiner’e fıkralı gönderme: Erdoğan canlı ama taze değil

17 Ağustos 2019 14:13

27. yasama dönemi CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, ‘Türkiye Gündemi’nin, AKP’li eski milletvekili Mehmet Metiner’in son açıklamalarına ilişkin sorularına yanıt verdi.


Hülya Karabağlı (Turkiyegundemi.com Özel Haber)

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, AKP’li eski milletvekili Mehmet Metiner’in parti içinde görüş ayrılığına neden olan “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeni bir partinin kurulması gerekiyor. Yenilenmiş bir AK Parti’ye değil yeni bir AK Parti’ye acilen ihtiyaç var" sözlerinin partinin içinde yıllarca propogandist olarak boy göstermiş isimlerin bile durumdan memnun olmadıklarını ifade etmeleri açısından önemli olduğunu söyledi.

Metiner’in açıklamalarının bütününe bakıldığında çelişkilerle dolu olduğunu ifade eden Şener, “Yeniden Erdoğan liderliğinde yeni bir partiyi umut olarak görmesi büyük bir çelişkidir. Erdoğan artık umut olmaktan çıkmıştır. Türkiye’yi getirdiği nokta bunu açık ve seçik olarak göstermektedir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu anda siyaseten değil anayasal düzen içerisinde hukuken büyük bir güç olduğunu ve etrafındaki insanların uzaktan- yakından hep iştahla baktığı yerde oturduğuna dikkat çeken Şener, “Himmetine mazhar olmak istiyor, ikramına mazhar olmak istiyor, dolayısıyla siyasi ortamdan şikayetçi olanlar bile beklentileri nedeniyle Sayın Erdoğan’ı eleştirmiyor tekrar bir umut olarak göstermek suretiyle eleştirilerini de meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Yani gazabından da emin olmak için bunu söylemek ihtiyacını duyuyorlar”  değerlendirmesini yaptı.

Metiner’in açıklamalarını, yaşlı bir nine ile balıkçı arasında balıkların  'canlı- teze (taze)’ çekişmesinin esprili bir dille aktarıldığı Erzurum fıkrasıyla anlatan Şener, “ Aynen o fıkrada ninenin dediği gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı ama taze değil” dedi.

27. yasama dönemi CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, ‘Türkiye Gündemi’nin, AKP’li eski milletvekili Mehmet Metiner’in son açıklamalarına ilişkin sorularına şu yanıtları verdi.

“Uzun yıllardan sonra partinin içinde yıllarca propogandist olarak boy göstermiş isimlerin bile…”

Mehmet Metiner’in açıklamaları ve sonrasında yapılan tartışmalar açıkça şunu gösteriyor;  Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) içinde de artık çok sayıda kişi partinin gidişatı ve siyaset anlayışı ve siyaset tarzı konusunda rahatsızlıklarını dile getirmeye başlamıştır. Uzun yıllardan sonra partinin içinde yıllarca propogandist olarak boy göstermiş isimlerin bile şu durumdan memnun olmadıklarını ifade etmeleri önemlidir.

Ülkenin büyük bir kesimi bu iktidar yapısının ülkeye zarar vermekte olduğuna inanıyor ve bunu açık bir şekilde ifade ediyor. Hem iç politika da, dış politika, hukuk devleti, demokratikleşme ve ekonomi, yargıda ülkeyi geriye götüren bir siyasi iktidar 17 yıldır iş başındadır.

Bunu genellikle diğer siyasi partilerin sözcüleri, AK Partiye oy vermeyenler dile getirirken Ak partili kadrolar partilerine yönelik eleştirileri ve yanlışları göstermemeye dikkat ediyorlardı. Ama son zamanlarda parti içinde de de sesler duyuyoruz, memnuniyetsizlikler dile getirilmektedir  Metiner ve yapılan açıklamaların özeti budur.

“Türkiye’nin geleceğini karartan bir siyasi çizgiye hakim olan kişinin liderliğinde yeni bir parti kurulması gerekiyor demesi büyük bir çelişki”

Ama Metiner’in yapmış olduğu açıklamada büyük bir çelişki vardır. Şu anda Ak Partinin geldiği yeri beğenmiyor ama yine Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde partinin kurulması gerektiğini söylüyor. Bu tamamen bir çelişkidir ve kelime oyunlarından ibarettir. Partiyi bugünlere taşıyan bugünlere getiren bu kadar yanlışı yaptıran Tayyip Erdoğan’ın kendisidir, partiyi yıpratan onlarca yanlış politikayla Türkiye’nin geleceğini karartan bir siyasi çizgiye hakim olan kişinin liderliğinde yeni bir parti kurulması gerekiyor demesi büyük bir çelişkiyi ifade etmektedir. Bu cümlenin bu konuşmaların ya birinci bölümü yanlıştır ya da ikinci bölümü yanlıştır.

“Erdoğan artık umut olmaktan çıkmıştır”

Birinci bölümüne yanlıştır demiyorum çünkü mevcut durumdan rahatsızlık duyuyor ki, bunları söylüyor. Parti ile şikayetleri doğruysa ki; sözlerinden o anlaşılıyor yeniden Erdoğan liderliğinde yeni bir partiyi umut olarak görmesi büyük bir çelişkidir. Erdoğan artık umut olmaktan çıkmıştır. Türkiyeyi  getirdiği nokta bunu açık ve seçik olarak göstermektedir.

(AKP ömrünü tamamladı mı sorusuna) Ömrünü tamamladı, tamamlamadı diye bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Ömrünü tamamladı demek siyaset sahnesinden çekip gidecek demektir.  Şu anda tamamen barajın altında kalacak bir partiden söz etmiyoruz ama artık eleştirilen, yanlışları daha fazla görülen ve ülkeye olan maliyetleri daha iyi anlaşılan ve bu nedenle de sürekli oy kaybına uğrayacak bir Erdoğan ve partisinden söz ediyoruz.

Nitekim son iki seçimde büyük hezimete uğramıştır. Asıl önemli olan şu; Türkiye’nin yeni bir dirilişe ihtiyacı varsa bu Erdoğan’la olacak bir iş değil. Şu anda ki, bütün olumsuzlukların sorumlusu Erdoğan’ın kendisidir, bütün olumsuzluklardan şikayet edeceksiniz sonra bu olumsuzlukları ortaya çıkaran kişiyi yeniden ortaya sürmeye kalkacaksınız, bu doğru bir şey değil.  

“Şu anda hukuken Erdoğan büyük bir güç, siyaseten büyük bir güçtür demiyorum”

Şu anda hukuken Erdoğan büyük bir güç olduğundan, siyaseten büyük bir güçtür demiyorum ancak mevcut anayasal düzen içinde halen bir güçtür. Makamları, unvanları, parayı o dağıtıyor o belirliyor ve  etrafındaki insanların uzaktan yakından hep iştahla baktığı yerde oturuyor ve himmetine mazhar olmak istiyor, ikramına mazhar olmak istiyor, dolayısıyla siyasi ortamdan şikayetçi olanlar bile beklentileri nedeniyle Sayın Erdoğan’ı eleştirmiyorlar tekrar bir umut olarak göstermek suretiyle eleştirilerini de meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Yani gazabından da emin olmak için bunu söylemek ihtiyacını duyuyorlar.

“Erdoğan canla ama teze değil”

Erzurum’da yaşlı bir nine balıkçının önünden geçiyormuş. Balıkçı ‘canlı, canlı, balıklar ’ diye bağırıyormuş.  Nine balıkçıya, ‘oğul bu teze midir’ diye soruyor. (Teze burada taze anlamında).  Balıkçı, bunun üzerine ya Nine sen ne diyorsun ben canlı diyorum sen teze midir soruyorsun diye  karşılık verince bu sefer Nine de, “Oğul ben de canlıyım da teze değilim” diye cevabı yapıştırıyor. O nedenle, Erdoğan canlı ama teze değil.

Hülya Karabağlı (Turkiyegundemi.com Özel Haber)


haber, siyaset, politika, abdüllatif şener
ÖNCEKİ Ahmet Hakan'dan yeni parti için kulağına çalınanlar SONRAKİ Ankara da alarma geçti